|
|
haw5
Rezydent

Wrocław
|
 |
« Odpowiedz #182 : Września 01, 2020, 11:01:11 » |
|
Piękny,kwiaty ,jak z delikatnej bibułki
|
|
|
|
|
|
|
|
perełka
Gaduła

żyj i pozwól żyć innym
|
 |
« Odpowiedz #184 : Września 01, 2020, 16:03:44 » |
|
Widać na nowej stronie jak się kliknie w linki.....
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
perełka
Gaduła

żyj i pozwól żyć innym
|
 |
« Odpowiedz #185 : Września 01, 2020, 16:04:10 » |
|
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
haw5
Rezydent

Wrocław
|
 |
« Odpowiedz #188 : Września 04, 2020, 13:45:46 » |
|
Pierwszy w wazonie kwiat,to sposób na oszczędzanie cebuli?
|
|
|
|
|
|
|
mimbla
Rezydent

Dobrego dnia :)
|
 |
« Odpowiedz #189 : Września 04, 2020, 16:31:39 » |
|
Dokładnie tak, niech się nie wyczerpuje  Zawsze tak robię gdy mi szkoda cebuli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mimbla
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #201 : Grudnia 28, 2021, 14:31:09 » |
|
Co słychać na parapetach? Na razie niewiele się dzieje, dorosłe cebule mocno śpią (mam nadzieję że nie podmarzły na strychu gdy było -15), młodzież zawala parapety i szykuje się kilka kwitnień. Pod koniec listopada kwitły dwie cebule Blossom Peacock, matka i córka, ale już nawet tego nie dokumentuję bo dla mnie to trochę tak jak maślaki w lesie, zawsze są więc na nikim nie robią wrażenia. BP kwitnie zawsze, często dwa razy do roku i łatwo się do tego przyzwyczaić, kwitną nawet małe przybyszówki. Niesamowita odmiana. A dziś, trzema pąkami rozwinęła się przybyszówka Lady Jane, ta która kwitła pod koniec sierpnia;   Niestety najmniejszy pąk zasechł, będą dwa kwiaty. Do kwitnienia szykuje się Marilyn, druga bardzo chętnie kwitnąca odmiana która często powtarza kwitnienie latem, tym razem trzy pąki:  Po kilku latach postanowił zakwitnąć Royal Velvet czym mnie ucieszył bo to wspaniała odmiana:  Pierwszy raz zakwitnie krzyżówka Red Lion x Charisma:  Są na strychu jeszcze cztery cebule z tej krzyżówki ale na razie lepiej żeby spały bo nie ma za bardzo miejsca. I jeszcze jedna niespodzianka i to duża, krzyżówka Apple Blossom x Bolero która kwitła latem zakwitnie ponownie, do tego wytworzyła sobie przybyszówkę:  To jedyna krzyżówka która zakwitła za pierwszym razem czterema kwiatami, ciekawe co pokaże teraz. Apple Blossom i taki wigor, kto by pomyślał, no no 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fafka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #205 : Stycznia 04, 2022, 11:19:54 » |
|
Mirko, świetna opcja przeglądania Twojej kolekcji, bo tu na forum, to strasznie mi wolno otwierały się zdjęcia. Dziękuję. 
|
|
|
|
Pozdrawiam. Jola.
|
|
|
mimbla
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #206 : Stycznia 04, 2022, 11:26:40 » |
|
Trochę mi to czasu zajęło (napisy) ale pomyślałam że może warto mieć je w jednym miejscu zamiast przeszukiwać archiwum albo szukać w wątku odmianowym. No i nie obciążam forum bo to idzie z mojego dysku. Bedę sie cieszyła jak się komuś przyda, np. w celu ustalenia odmiany (przy czym nie obyło się bez byków; Cocktail to tak naprawdę Dynasty  )
|
|
|
|
|
|
|
kirud
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #207 : Stycznia 04, 2022, 14:51:44 » |
|
Piękna kolekcja jest co oglądać ,na pewno się przyda do zidentyfikowania Hipków . Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
mimbla
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #208 : Stycznia 05, 2022, 14:19:06 » |
|
Mam nadzieję. Zdjęcia dokumentujące rozmnażanie generatywne były ułożone chronologicznie, od jeszcze małych zalążni przez dojrzałe nasiona aż do kwitnących siewek ale mój komputer wszystko pomieszał, chyba ustawił sobie wg numerów zdjęć. No ale i tak wiadomo o co chodzi https://drive.google.com/drive/folders/1a2abzU9IklkzpYSekhVrBiKwiLyavjMR?usp=sharingWidzę że niektóre zdjęcia się nie zapisały za to inne po kilka razy to samo, nie wiem czemu tak. Może przez to że co chwilę miałam komunikat 'jesteś offline'  Podwójne usunęłam ale nie wiem co z tymi nie zapisanymi.
|
|
|
|
|
|
|
Fafka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #209 : Stycznia 05, 2022, 16:12:34 » |
|
Ten ostatni link mi się nie otwiera, tylko jest komunikat, że potrzebujesz uprawnień. 
|
|
|
|
Pozdrawiam. Jola.
|
|
|
|