mimbla
Rezydent

Dobrego dnia :)
|
 |
« Odpowiedz #30 : Listopada 12, 2019, 22:03:43 » |
|
Kero zamieść ten tutorial który zrobiłaś dla mnie, jest przejrzysty i w sumie prosty.
|
|
|
|
|
|
|
haw5
Rezydent

Wrocław
|
 |
« Odpowiedz #31 : Listopada 12, 2019, 22:15:47 » |
|
Rany o czym Wy mówicie,ja kliknęłam w link Alinki i na czuja mi się udało.Tylko ja mam zdjęcia w chmurze i nie wiem,jak z chmury wrzucić je na ten hosting. No juz wiem co to takiego ,ten tutorial 
|
|
|
|
|
|
|
mimbla
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #32 : Listopada 13, 2019, 09:09:32 » |
|
To krok po kroku pokazane co i jak robić. Teraz tutoriale masz wszędzie i do wszystkiego, nawet jak zrobić pierogi  Naprawdę, jest taki kanał na YT, często tam zaglądam, nazywa się Menu Dorotki i tam są właśnie tutoriale "gastronomiczne". Zawsze z podziwem patrzę jak po zakończeniu pracy przez Dorotkę nie uświadczysz na stole najmniejszego okruszka :-)Fajnie Krysiu że Ci się udało  Czekamy na zdjęcia.
|
|
|
|
|
|
|
kero
|
 |
« Odpowiedz #33 : Listopada 13, 2019, 11:52:02 » |
|
Moja wersja tutoriala do imgura imgur.com 1. po otwarciu strony imgura zalogować się 1.jpg  2.po zalogowaniu tak będzie wyglądać ikona do wejścia (tak wygląda moja wasza będzie miała inną literę) 2.jpg  3.po kliknięciu na ikonę otworzy się wykaz klikacie na images 3.jpg  4.otwiera się galeria: 4.jpg  5. tu zakłada się album: 5.jpg  6. tu jest ustawiana wielkość zdjęć: 6.jpg  7 tym dodajecie zdjęcia z własnych folderów z komputera 7.jpg  8 otwiera się taki obrazek na który przeciąga się zdjęcia z folderów z komputera: 8.jpg  9.jak się zapisze to go widać tu: 9.jpg  10. gdy się na niego kliknie powiększy się i wtedy zaznacza się ten kod klikając raz na copy 10.jpg 11. i w pole szybkiej odpowiedzi wklejamy kod 11.jpg  12. na podglądzie sprawdza się jak wygląda i zatwierdza gdy ma wyglądać jak chcecie 12.jpg  Tak to wygląda z mojej strony  Mam nadzieję że wszystko jest czytelne 
|
|
|
|
|
|
|
Al_Inka
Gaduła

Suwałki, strefa klimatyczna 5b
|
 |
« Odpowiedz #34 : Listopada 13, 2019, 13:18:53 » |
|
Ja wstawiam zdjęcia bez zakładania konta i logowania się.
|
|
|
|
domowedziałka"Natura to zielone schronisko okaleczonych dusz." Anne Louise Stael-Holstein Pozdrawiam, Alina
|
|
|
kero
|
 |
« Odpowiedz #35 : Listopada 13, 2019, 13:26:55 » |
|
Też z stąd ta różnica w grafice A jak znajdujesz swoje zdjęcia na imgurze jak nie jesteś zalogowana ?
|
|
|
|
|
|
|
Al_Inka
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #36 : Listopada 13, 2019, 13:38:17 » |
|
Mam dużej pojemności dysk zewnętrzny i niepotrzebne mi zdjęcia z imgura. Te co wstawiam nie znikają i to mi wystarczy. Wcięło tylko stare zdjęcia, które były wstawione przez „żabkę”
|
|
|
|
domowedziałka"Natura to zielone schronisko okaleczonych dusz." Anne Louise Stael-Holstein Pozdrawiam, Alina
|
|
|
kero
|
 |
« Odpowiedz #37 : Listopada 13, 2019, 14:03:51 » |
|
No tak  Ja swoje zdjęcia przechowuję na płytach bo z dyskami różnie to bywa raz są a później awaria i ciężko wszystko odzyskać .
|
|
|
|
|
|
|
iga_51
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #38 : Listopada 13, 2019, 16:43:53 » |
|
|
|
|
|
kolorowe i zielone
|
|
|
iga_51
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #39 : Listopada 13, 2019, 16:45:21 » |
|
Udało się wkleić ale jeszcze nie rozgryzione jak podpisać.
|
|
|
|
kolorowe i zielone
|
|
|
iga_51
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #40 : Listopada 13, 2019, 17:01:38 » |
|
 wszystko jest ok.
|
|
|
|
kolorowe i zielone
|
|
|
mimbla
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #41 : Listopada 13, 2019, 18:19:47 » |
|
Super.
|
|
|
|
|
|
|
|
mimbla
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #43 : Listopada 19, 2019, 21:11:19 » |
|
Taka mała próba, czy zdjęcia z GP pójdą przez Imgur:  Na podglądzie jest, a teraz poczekamy jak długo będzie widoczne.
|
|
|
|
|
|
|
mimbla
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #44 : Listopada 19, 2019, 21:21:11 » |
|
Proszę powiedzieć czy ktoś widzi? To stare zdjęcie, z czerwca 2019.
|
|
|
|
|
|
|
haw5
Rezydent

Wrocław
|
 |
« Odpowiedz #45 : Listopada 19, 2019, 21:38:29 » |
|
Widać,tylko podpowiedz co to jest GP. Te skróty mnie dobijają.
|
|
|
|
|
|
|
perełka
Gaduła

żyj i pozwól żyć innym
|
 |
« Odpowiedz #46 : Listopada 19, 2019, 21:52:04 » |
|
Google Photos hosting gdzie moża było trzymać darmowe zdjęcia. Widać piwonię
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
haw5
Rezydent

Wrocław
|
 |
« Odpowiedz #47 : Listopada 19, 2019, 22:00:23 » |
|
Dzięki,mam w chmurze i też jestem ciemna.
|
|
|
|
|
|
|
kero
|
 |
« Odpowiedz #48 : Listopada 19, 2019, 22:12:45 » |
|
Widać piękną piwonie .
|
|
|
|
|
|
|
mimbla
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #49 : Listopada 20, 2019, 09:41:57 » |
|
Muszę wytłumaczyć bo się mało przejrzyście wyrażam, fakt. Może dlatego że wszystko co się dzieje w tej sprawie omawiam z kero na wp bo to Ona, dobra duszyczka towarzyszy mi i mnie wspiera w tej sprawie od początku. Więc tak, hosting to jedna sprawa ale mnie też chodziło o dobre narzędzie do obróbki zdjęć a na Imgur można tylko przyciąć bądź obrócić, nic więcej a ja czasem potrzebuję funkcji rozjaśnienia albo wyostrzenia, wiadomo że nie zawsze zdjęcia wychodzą wyraźnie. No i Google Photos miał takie narzędzie, szału nie było ale wystarczało, zresztą ja jestem przeciwniczką zbyt mocnego ingerowania w zdjęcie, bo wtedy już nie pokazuje rzeczywistości. Przetestowałam tych programów kilka, Snapseed, PixIr, Photoscape 3.7, Fotoram!o i jeszcze kilka i w sumie z żadnego nie byłam zadowolona. Aż wczoraj pomyślałam że zajrzę do moich Zdjęć Google, co tam słychać, czy w ogóle jeszcze je mam czy wszystko pokasowali. Zdjęcia były, więc postanowiłam jeszcze sprawdzić jakie funkcje działają. Okazało się że nadal można przesyłać zdjęcia z karty i się normalnie zapisują, nawet mogłam stworzyć nowy album i został przyjęty. Działa też funkcja obróbki zdjęć, również nowo wysłanych, nie tylko archiwalnych. Więc wysłałam zdjęcie do Imgur, (wcześniej zapisując je na pulpicie) i jest widoczne. Dziś jeszcze sprawdzę czy w ten sposób pójdzie nowe zdjęcie aktualnie zrobione bo ta piwonia to z archiwalnych. Ale jeżeli się uda to już mam problem obróbki rozwiązany.  No i kto widzi kotka?
|
|
|
|
|
|
|
perełka
Gaduła

żyj i pozwól żyć innym
|
 |
« Odpowiedz #50 : Listopada 20, 2019, 10:33:45 » |
|
Widać.Czasem dla mnie coś jest proste,a czasem nie .Np mam fotki na karcie pamięci z aparatu. Wyjmuję kartę, wkładam do laptopa i importuję zdjęcia .Od razu mam w windows 10 program do obróbki ,w tym przycinanie i inne .W siódemce do tego mam specjalny program PhotoScape ,który pozwala dużo więcej zrobić , poprawić defekty np kropki czy inne.Widać wygodnie jest mieć to dwa w jednym .Przetestowałam kiedyś taki jeden program który poprawia cały folder na raz,ale to nie był dobry pomysł.I tu zgoda .Można przyciąć ,wyostrzyć ale ingerencja w kolory to już nie jest to. Dużo zależy od aparatu ,ale u mnie np jest nastawiony by kolory były jak w realu i czasem zerkam na foto i na obiekt czy się zgadza.Istotne jak coś jest podobne,a kolor jest jednak inny. Zastanawiałam się czy nie spróbować tej zabawy.Mam wszystko na dysku zewnętrznym i tylko kwestia czasu i opanowania .Nie mam pojęcia czemu GP nie wchodzi i gdzie jest istota problemu skoro Mirka pisze, że reszta wszystko jest po staremu . Ważne że jest dobrze i widać.
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
haw5
Rezydent

Wrocław
|
 |
« Odpowiedz #51 : Listopada 20, 2019, 15:04:41 » |
|
Kot,jak malowanie.
|
|
|
|
|
|
|
kero
|
 |
« Odpowiedz #52 : Listopada 20, 2019, 16:21:09 » |
|
Mireczko  Kot przepiękny 
|
|
|
|
|
|
|
|
Al_Inka
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #54 : Listopada 20, 2019, 17:36:28 » |
|
Mireczko, ja do przycinania, wyostrzania czy poprawy jasności, kontrastu lub koloru używam IrfanView. Do użytku domowego to program darmowy, bardzo prosty, jeżeli ktoś ma problem z obsługą w języku angielskim jest tez możliwe pobranie "spolszczenia".
|
|
|
|
|
|
|
|
Al_Inka
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #56 : Listopada 20, 2019, 17:50:57 » |
|
Kiedyś też korzystałam z Picasy, fajna była.
|
|
|
|
|
|
|
elajas
|
 |
« Odpowiedz #57 : Grudnia 25, 2019, 23:37:49 » |
|
 No i znowu się uczę. 
|
|
|
|
Jeżeli masz w sercu zieloną gałązkę - usiądzie na niej słowik. Pozdrawiam elajas.
|
|
|
elajas
|
 |
« Odpowiedz #58 : Grudnia 25, 2019, 23:43:45 » |
|
 No wreszcie. 
|
|
|
|
Jeżeli masz w sercu zieloną gałązkę - usiądzie na niej słowik. Pozdrawiam elajas.
|
|
|
|
|