aniatka
Gaduła

mazowieckie, 6b
|
 |
« : Marca 08, 2015, 12:12:57 » |
|
część 1Clivia dalej produkuje kwiatka, czyżby miał być żółty?  A żyworódka tworzy małe roślinki nawet na kwiatostanie   I delikatne zwiastuny wiosny  Tulipany (były wykopane, zobaczymy czy zakwitną):  Krokusiki:    Hiacynt też się przebija:  i czosnki:  Ciemierniki już ładnie kwitną  Cuchnący też jakby coś produkował  ;bp.blogspot.com/-QRYqaVYOTdQ/VPwskVzRoFI/AAAAAAAAAF8/Eq8qKTJxJEY/s1600/ciemiernik%2Bcuchn%C4%85cy.jpg) Bez ostatnio pokazywał swoje peonie drzewiaste, nasze też już mają spore pąki:  Niezmiennie zachwycają mnie przylaszczki  i ranniki - nowość u nas w tym roku - też dopiero zaczynają  W zeszłym roku mama wsadziła jakąś sałatę....  teraz chyba dopiero będzie jadalna, a może to cykoria? I głodna Sylwia - ale jak ktoś o 11 przychodzi na śniadanie...  
|
|
|
|
|
|
|
Cane
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marca 08, 2015, 14:28:14 » |
|
A co jest złego w jadaniu śniadania o 11  ... Sama właśnie wróciłam ze sklepu i zaczynam się za jakimś sympatycznym śniadankiem rozglądać....
|
|
|
|
|
|
|
Mefi
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marca 08, 2015, 14:39:40 » |
|
Aniu, głaski dla Sylwi  I dalej mam nadzieję, że Oskarek zabłądził i trafił do jakichś fajnych ludzi ... Piękne różności Ci zakwitły w ogrodzie. Krokusy cudne, i ciemiernik, i ta przylaszczka 
|
|
|
|
|
|
|
aniatka
Gaduła

mazowieckie, 6b
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marca 08, 2015, 19:04:51 » |
|
Cane, nic złego, tylko niech się kicia nie dziwi, że głodna, jak o tej porze dopiero przychodzi....
Mefi, trzymaj kciuki za Mru, właśnie ją zostawiłam w szpitalu na noc na obserwację. Nie wiadomo skąd zaczęła mieć trudności z oddychaniem i wodę w płucach. Bardzo się martwię.
|
|
|
|
|
|
|
Olis
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marca 08, 2015, 19:35:09 » |
|
Aniu, ja też będę trzymac za was kciuki. Czy możesz proszę dac mi znac jaka będzie diagnoza, miałam ostatnio podobny problem.
|
|
|
|
|
|
|
Mefi
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marca 08, 2015, 19:41:26 » |
|
Bardzo mocno trzymam kciuki za Mru. Biedusia, może to jakieś zapalenie? Oby to było coś co da się wyleczyć.
Aniu, a u Twojego kotka co się okazało? Lepiej mu już?
|
|
|
|
|
|
|
aniatka
Gaduła

mazowieckie, 6b
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marca 08, 2015, 19:42:06 » |
|
Dzięki dziewczyny. Będę dawać znać. Ania, a co było u Ciebie? Odpiszesz objawy i leczenie?
U nas na rtg nic bardzo poważnego nie wyszło, widać płyn w płucach. Dostała furosemid.
|
|
|
|
|
|
|
Olis
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marca 08, 2015, 19:55:23 » |
|
To nie książę, kićka mojego ojca, trudności z oddychaniem, woda w płucach, nie przeżyła niestety. Jakoś nie mam zaufania do weta który niby próbował ją leczyc dlatego jestem ciekawa jaka diagnoza i dalsze postępowanie przy takich objawach będzie u was. Mi kiedyś lekarz mówił, że woda w płucach to zwykle ostatnie stadium nowotworu ale pewnie nie tylko.
|
|
|
|
|
|
|
Mefi
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marca 08, 2015, 20:00:35 » |
|
Płyn w płucach może być jeszcze przy zakaźnym zapaleniu otrzewnej (FIP), ale wtedy jest też zazwyczaj wodobrzusze- jako wirusowe zapalenie błon surowiczych. I to jest choroba nieuleczalna. Jeśli idzie o zaufanie do wetów, to ja niestety tez mam bardzo mocno ograniczone  Aniu, bardzo mi przykro z powodu choroby i śmierci kotki Twojego taty 
|
|
|
|
|
|
|
Olis
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marca 08, 2015, 20:02:32 » |
|
Tu było bez żadnych innych objawów, dlatego się zastanawiam. Chociaż z drugiej strony kotka była już wiekowa - dziewiętnaście lat. Co nie zmniejsza bólu właściciela.
|
|
|
|
|
|
|
aniatka
Gaduła

mazowieckie, 6b
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marca 08, 2015, 20:07:50 » |
|
Ta wetka co nas przyjmowała, mówiła, że wiele może być powodów. Nawet stres....
|
|
|
|
|
|
|
Mefi
|
 |
« Odpowiedz #11 : Marca 08, 2015, 21:43:38 » |
|
Mam nadzieję, że Mru do jutra się polepszy.
|
|
|
|
|
|
|
aniatka
Gaduła

mazowieckie, 6b
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marca 09, 2015, 22:02:35 » |
|
Już jesteśmy w domu. Woda zeszła. Nie wiadomo skąd to się wzięło, jest podejrzenie, że może coś zjadła lub się nawąchała.
Sprzątałyśmy z mamą takimi mokrymi chusteczkami, czymś nasączonymi. Nie wiem czy to to....
Trochę obrażona. Ale już śpi u mnie na kolanach.
Jutro wizyta u kardiologia i zobaczymy co dalej.
|
|
|
|
|
|
|
Mefi
|
 |
« Odpowiedz #13 : Marca 09, 2015, 22:25:25 » |
|
To całe szczęście, że lepiej  Trzymam za nią kciuki dalej  Wygłaskaj od cioteczki.
|
|
|
|
|
|
|
Olis
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marca 10, 2015, 06:23:53 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
aniatka
Gaduła

mazowieckie, 6b
|
 |
« Odpowiedz #15 : Marca 10, 2015, 08:00:35 » |
|
Ciągłe głaskam Dalej trochę zła na wenflon w łapce, opakowany w bandaż. Zostawiony do dziś na wszelki wypadek. Ale spanie było "na przyssawkę", a na pewno zasypianie. Co później, nie pamiętam Aniu, Agnieszko 
|
|
|
|
|
|
|
Cane
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #16 : Marca 10, 2015, 08:19:18 » |
|
Brrr, nie lubię wenflonów w kocich łapkach. Cieszę się, że maleńka ma się już lepiej  .
|
|
|
|
|
|
|
aniatka
Gaduła

mazowieckie, 6b
|
 |
« Odpowiedz #17 : Marca 10, 2015, 08:43:04 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
aniatka
Gaduła

mazowieckie, 6b
|
 |
« Odpowiedz #18 : Marca 10, 2015, 21:23:47 » |
|
No niestety, kota ma wadę serca. Będą leki. I pozostaje nam cieszyć się z każdego dnia, który nam razem pozostał.
|
|
|
|
|
|
|
Mefi
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marca 10, 2015, 21:37:53 » |
|
Oj Aniu, to niedobre wieści  Tak mi przykro  Znam psa, który leczony na serce żyje już ponad 3 lata.
|
|
|
|
|
|
|
aniatka
Gaduła

mazowieckie, 6b
|
 |
« Odpowiedz #20 : Marca 10, 2015, 21:40:18 » |
|
Aga, staram się tak myśleć, próbuje sobie tłumaczyć, że jak usiądę i będę płakać, to nic konstruktywnego z tego nie będzie. I tego staram się trzymać.
|
|
|
|
|
|
|
Cane
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marca 10, 2015, 22:05:56 » |
|
Aniu w takim razie nie pozostaje wam nic innego jak... cieszyć się każdym wspólnym dniem - ponieważ już wiecie co jest z kicią to tych dni dzięki temu będzie więcej  . I bądź szczęśliwa, nie smuć się. Nasze zwierzęta wyczuwają nasz nastroje, a Kota na pewno chce swoich dni [a może i lat  ] w szczęściu, a nie smutku.
|
|
|
|
|
|
|
Olis
|
 |
« Odpowiedz #22 : Marca 11, 2015, 06:31:01 » |
|
Aniu - dobrze myślisz  .
|
|
|
|
|
|
|
Mefi
|
 |
« Odpowiedz #23 : Marca 11, 2015, 06:38:01 » |
|
Aniu, moc głasków dla Mru 
|
|
|
|
|
|
|
Mefi
|
 |
« Odpowiedz #24 : Marca 15, 2015, 10:16:30 » |
|
Jak się czuje Mru?
|
|
|
|
|
|
|
aniatka
Gaduła

mazowieckie, 6b
|
 |
« Odpowiedz #25 : Marca 15, 2015, 11:02:26 » |
|
Mru wyżera imieninowy sernik... Miałam doła w zeszłym tygodniu, jeszcze wyniki badań krwi okazały się kiepskie, wysoki poziom mocznika i kreatyniny wskazywały na problemy z nerkami. Na szczęście usg potwierdziło zmiany, ale niewielkie. Mru wygląda nieźle, zachowuje się normalnie. Wczoraj przeżyła zjazd rodziny imieninowy i nawet nie stresowała się bardzo i była grzeczna Bierzemy leki, 3 razy dziennie. A ja jestem z siebie dumna, bo udało mi się podzielić tabletkę Acard na 15 działek
|
|
|
|
|
|
|
Mefi
|
 |
« Odpowiedz #26 : Marca 15, 2015, 11:12:28 » |
|
To trzymam kciuki dalej, żeby na lekach Mru czuła się dobrze, i żeby jej się szybko poprawiło 
|
|
|
|
|
|
|
aniatka
Gaduła

mazowieckie, 6b
|
 |