badylek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #60 : Listopada 19, 2011, 21:10:10 » |
|
abby76 długa rozmowa była  ,nic z nim nie robiłam, po prostu udałam na jakiś czas że o nim zapomniałam i tyle, chyba chciało zwrócić na siebie uwagę (tak to sobie tłumaczę hihi). Widziałam Twój nowy nabytek, kochana, życzę mnóstwa pięknych kwiatków  . a tak swoją drogą to miło ze strony męża. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
abby76
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #62 : Listopada 29, 2011, 20:39:03 » |
|
 Witaj Badylku.moje dendrobium będzie kwitło tylko z jednego pypcia(2 kwiatki) a z drugiego bedzie keik.I na tym koniec,aż Ci zazdroszczę tylu pączkow.Z tego dendrobium od mojego małża wszystkie liście odpadły i będę je chyba do spagnum przeprowadzać,kurcze nie wiem co robić by pięknie rosło.Badylku zdradz swój sekret na uprawę tego dendrobium(falkowatego).
|
|
|
|
Pozdrawiam . Kasia
|
|
|
badylek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #63 : Listopada 29, 2011, 20:50:03 » |
|
abby76 nie traktuję ich specjalnie, tak jak falki, stoją na parapecie i tylko tyle. Kupiłam na wyprzedaży biały z różywym środkiem, chyba puszcza łodyżkę i może zakwitnie  hura.
|
|
|
|
|
|
|
badylek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #64 : Grudnia 06, 2011, 12:36:32 » |
|
abby76 czy kwitnie już Twój uparciuszek?
|
|
|
|
|
|
|
abby76
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #65 : Grudnia 06, 2011, 14:23:03 » |
|
Witaj Badylku,uparty jak osioł ten storczyk.Nie kwitnie jeszcze,ma jeden pączek i keik.Właśnie postanowilam olać dendrobium i nie zwracać na nie uwagi.  .A jak Twoje dendrobium?.Gdzie kupiłaś to z żółtymi kwiatami?.
|
|
|
|
Pozdrawiam . Kasia
|
|
|
badylek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #66 : Grudnia 07, 2011, 09:53:34 » |
|
abby76 im częściej zaglądam tym bardziej wydaje mi się, że stoi w miejscu, chyba dam mu kilka dni wytchnienia. Żółte dendrobium kupiłam w katowickim LM i kupilam jeszcze jedno, na wyprzedaży po 9 zł, prawdopodobnie białe z różowym środkiem. Zobaczę jak zakwitnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
abby76
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #68 : Grudnia 30, 2011, 23:16:15 » |
|
Badylku. Gratulacje !  . Moje dendrobium przeżyło szok termiczny ale mi storczyka pies zżarł  . Cholera przeżyła " ucztę storczykową ". Tak mi żal mojego dendrobium . Rozgladam się za nowym .
|
|
|
|
Pozdrawiam . Kasia
|
|
|
badylek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #69 : Grudnia 30, 2011, 23:18:13 » |
|
abby76  przykro mi, znajdziesz nowe, dużo jest na wyprzedaży po około 10 zł
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna
|
 |
« Odpowiedz #70 : Stycznia 01, 2012, 10:41:17 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Al_Inka
Gaduła

Suwałki, strefa klimatyczna 5b
|
 |
« Odpowiedz #71 : Stycznia 01, 2012, 11:47:31 » |
|
Takie jak Twoje "drugie" mam, to pierwsze z ciemnym gardziołkiem jest cudne 
|
|
|
|
domowedziałka"Natura to zielone schronisko okaleczonych dusz." Anne Louise Stael-Holstein Pozdrawiam, Alina
|
|
|
elajas
|
 |
« Odpowiedz #72 : Stycznia 01, 2012, 20:58:20 » |
|
Bardzo obficie ukwiecone, przepiękne.  To z ciemnym gardziołkiem mam, wyniańczone od maleńkich sadzoneczek. Teraz już ładna roślina, tylko kwitnąć nie chce, może jeszcze za młoda. 
|
|
|
|
Jeżeli masz w sercu zieloną gałązkę - usiądzie na niej słowik. Pozdrawiam elajas.
|
|
|
Al_Inka
Gaduła

Suwałki, strefa klimatyczna 5b
|
 |
« Odpowiedz #73 : Stycznia 01, 2012, 21:04:07 » |
|
Ja jakoś nie umiem tak od małego, sama nie wiem czemu mi się nie udaje
|
|
|
|
domowedziałka"Natura to zielone schronisko okaleczonych dusz." Anne Louise Stael-Holstein Pozdrawiam, Alina
|
|
|
elajas
|
 |
« Odpowiedz #74 : Stycznia 01, 2012, 21:27:37 » |
|
Dostałam, a właściwie sama odcinałam keiki od rośliny przyjaciółki.Miały już ładne korzonki i sądziłam ,że będzie bardzo dobrze i szybko. Było tak sobie, keiki rosły dość wolno. U mnie jest już 2 lata i kwitnąć nie chce. 
|
|
|
|
Jeżeli masz w sercu zieloną gałązkę - usiądzie na niej słowik. Pozdrawiam elajas.
|
|
|
badylek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #75 : Stycznia 01, 2012, 21:38:57 » |
|
Krysiu oba piękne  i jakie obfite kwitnienie
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna
|
 |
« Odpowiedz #76 : Stycznia 02, 2012, 22:14:17 » |
|
To pierwsze dendrobium kwitnie na dwóch pędach dlatego takie gęste. Jest chętne do kwitnienia bo nawet na takim małym keiki miało kwiaty. 
|
|
|
|
|
|
|
Sloneczko
|
 |
« Odpowiedz #77 : Stycznia 03, 2012, 10:37:53 » |
|
Krysiu prześliczne  Oba są cudne, ale to pierwsze wyjątkowo wpadło mi w oko  Chyba trzeba sobie jakieś nowe dendrobium sprawić  Czy te hybrydowe dend. nobile potrzebują porządnego wychłodzenia żeby zakwitnąć? 
|
|
|
|
|
|
|
|
elajas
|
 |
« Odpowiedz #79 : Stycznia 03, 2012, 21:29:14 » |
|
Piękne kwitnienia , a maluszek to już zupełne cudo.  Tylko moje kwitnąć nie chce, zmieniłam mu miejsce na chłodniejsze.Zobaczę co z tego będzie, jeżeli jest takie chętne do kwitnienia. Keiki faktycznie rosną chętnie. 
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna
|
 |
« Odpowiedz #80 : Stycznia 04, 2012, 19:22:22 » |
|
Myślę, że na kwitnienie tego dendrobium ma wpływ ochłodzenie i różnica temperatury w dzień i nocą.
|
|
|
|
|
|
|
britvictango
|
 |
« Odpowiedz #81 : Stycznia 04, 2012, 19:55:09 » |
|
Moje Dendrobium powiększa wypustki kwiatowe - na niektórych wypustkach jest nawet 5 pąków  Standardowo są 3 
|
|
|
|
"Żeby zdobyć wiedzę - trzeba się uczyć. Żeby zdobyć mądrość - trzeba obserwować" Marilin vos Savanti
Pozdrawiam, Leszek
|
|
|
ursbak
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #82 : Stycznia 04, 2012, 23:26:36 » |
|
Zakwitło w noc sylwestrową:  
|
|
|
|
„.. Ale ja nie chciałabym mieć do czynienia z wariatami - rzekła Alicja. - O, na to nie ma już rady - odparł Kot. - Wszyscy mamy tutaj bzika. - Skąd możesz wiedzieć, że ja mam? - Musisz mieć. Inaczej nie przyszłabyś tutaj..."
|
|
|
elajas
|
 |
« Odpowiedz #83 : Stycznia 05, 2012, 10:39:57 » |
|
Pewnie pięknie pachnie. 
|
|
|
|
|
|
|
ursbak
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #84 : Stycznia 05, 2012, 10:58:48 » |
|
Pachnie pięknie, ale tak delikatnie.
|
|
|
|
„.. Ale ja nie chciałabym mieć do czynienia z wariatami - rzekła Alicja. - O, na to nie ma już rady - odparł Kot. - Wszyscy mamy tutaj bzika. - Skąd możesz wiedzieć, że ja mam? - Musisz mieć. Inaczej nie przyszłabyś tutaj..."
|
|
|
badylek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #85 : Stycznia 23, 2012, 13:10:36 » |
|
Dziś zakwitło 
|
|
|
|
|
|
|
miltonia
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #86 : Grudnia 02, 2015, 00:25:16 » |
|
Witaj Krystynko,  czy to Twoje dendrobium białe z ciemnym środeczkiem często kwitnie?
|
|
|
|
Pozdrawiam 
|
|
|
|