dorotakol
Gaduła

Pozdrawiam Dorota!!!
|
 |
« : Wrzesień 18, 2011, 14:40:03 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
marangai
|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 18, 2011, 18:34:20 » |
|
Aaa, to już wiem, kto kwitnące wykupił!  Ja też co nieco przytargałam, ale kwitnienia... to oby za rok były do pokazania! 
|
|
|
|
|
|
|
|
dorotakol
Gaduła

Pozdrawiam Dorota!!!
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 18, 2011, 20:14:09 » |
|
Aaa, to już wiem, kto kwitnące wykupił!  Ja też co nieco przytargałam, ale kwitnienia... to oby za rok były do pokazania!   tylko pięć  A co kupiłaś? Julitko jak Ciebie znam, to już niedługo i na Twoim zagoszczą parapecie A na violach to Ty już się znasz 
|
|
|
|
|
|
|
marangai
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 18, 2011, 20:23:53 » |
|
Oj, ja to skromniutko... Wzięłam bellinę, tetraspis i hieroglyphica spod stołu  . Violacea w ogóle nie widziałam... Pewnie wczoraj wybór był znacznie większy, ale ja tradycyjnie Skierniewice odwiedzałam  . Że też oni muszą tak "zgrywać" te kwiatowe imprezy!
|
|
|
|
|
|
|
dorotakol
Gaduła

Pozdrawiam Dorota!!!
|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 18, 2011, 20:31:34 » |
|
Violki (jak my przyjechałyśmy) były trzy i wzięłyśmy wszystkie  Wcale nie skromniutko, a tetraspisa masz z pędem, bo takiego widziałam 
|
|
|
|
|
|
|
|
marangai
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 18, 2011, 21:25:26 » |
|
Nie żartuj, z pędem... Tetraspisy były chyba ze trzy, wybrałam najładniejszego, ale do pędu to mu jeszcze brakuje... Tego z pędem pewnie ktoś inny upolował. Kwitnący był tylko minimark (nie kupiłam i teraz się zastanawiam, czy aby nie żałuję  ) i Phenang girl. A, przepraszam, jeszcze equestrisik jeden. Na następnej wystawie pojawię się na otwarciu  - i to ja wykupię wszystkie violki 
|
|
|
|
|
|
|
Filomena79
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 19, 2011, 18:42:31 » |
|
Ale suuuper zakupy, Dorotko!  I jeszcze equestris coerulea... Ekstra okazy! Warżka jest delikatnie wybarwiona. Wielkość kwiatu podobna jak u equestris alba?
|
|
|
|
|
|
|
dorotakol
Gaduła

Pozdrawiam Dorota!!!
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 19, 2011, 20:37:58 » |
|
Nie żartuj, z pędem... Tetraspisy były chyba ze trzy, wybrałam najładniejszego, ale do pędu to mu jeszcze brakuje... Tego z pędem pewnie ktoś inny upolował. Kwitnący był tylko minimark (nie kupiłam i teraz się zastanawiam, czy aby nie żałuję  ) i Phenang girl. A, przepraszam, jeszcze equestrisik jeden. Na następnej wystawie pojawię się na otwarciu  - i to ja wykupię wszystkie violki  Tak i jeden z tych trzech miał malutki pędzik Basiu kwiatuszek jest mniejszy i nieco innego kształtu. Może uda mi się zrobić zdjęcia porównawcze 5 gatunków, bo wszystkie właśnie teraz mi kwitną.
|
|
|
|
|
|
|
marangai
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 19, 2011, 21:05:19 » |
|
Albo się nie dopatrzyłam (całkiem możliwe, bo byłam z Młodą, a ona to roślinki owszem, ale wyłącznie kwitnące i/lub pachnące, więc się nudziła i usiłowała zwiać do szklarni), albo tamten jednak poszedł, a Pan wyjął innego spod stołu  . Ja swoimi pytaniami zmusiłam go do zanurkowania i czytania po kolei, co tam ma - i właśnie z dołu mi "hieroglify" wyciągnął  Błękitnego equestrisa nie było już ani na górze, ani na dole  - liczę zatem na koleine fotki Twojego!
|
|
|
|
|
|
|
dorotakol
Gaduła

Pozdrawiam Dorota!!!
|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 19, 2011, 21:10:39 » |
|
Jak przyjechałyśmy to był tylko jeden. Nurkowałyśmy gdzie się da, żeby zdobyć jeszcze dla Kasi, ale się nie udało 
|
|
|
|
|
|
|
marangai
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 19, 2011, 21:12:36 » |
|
A do Krakowa jedziesz? Może tam będzie 
|
|
|
|
|
|
|
dorotakol
Gaduła

Pozdrawiam Dorota!!!
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 19, 2011, 21:38:46 » |
|
nie, to za daleko 
|
|
|
|
|
|
|
|
Venus9
Gaduła

Ostatecznie jestem kobietą i bardzo mnie to cieszy
|
 |
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 30, 2011, 18:23:37 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
dorotakol
Gaduła

Pozdrawiam Dorota!!!
|
 |
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 30, 2011, 19:33:58 » |
|
Alba zawsze jest czarująca  Olu Twoja to młoda roślinka?
|
|
|
|
|
|
|
myszorek
Gaduła

Kiełczów - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #17 : Październik 03, 2011, 09:21:07 » |
|
Dorotko, to ze wspólnych zakupów u Schwerter'a. Julita, mam nadzieję, że nie zacznie wypuszczać keiki zamiast kwiatów, jak zwykły equestris
|
|
|
|
|
|
|
marangai
|
 |
« Odpowiedz #18 : Październik 03, 2011, 19:18:04 » |
|
Julita, mam nadzieję, że nie zacznie wypuszczać keiki zamiast kwiatów, jak zwykły equestris Hi, hi, a ja właśnie mam nadzieję, że mój różowy wypuści choć jedno keiki, a nie tylko kwiaty i kwiaty  . Byłoby coś na wymiankę 
|
|
|
|
|
|
|
Venus9
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #19 : Październik 04, 2011, 18:26:14 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
dorotakol
Gaduła

Pozdrawiam Dorota!!!
|
 |
« Odpowiedz #20 : Październik 05, 2011, 18:29:28 » |
|
Olu alby wcale nie są chętne do keikowania  i niestety nie kwitną non stop jak różowe 
|
|
|
|
|
|
|
dorotakol
Gaduła

Pozdrawiam Dorota!!!
|
 |
« Odpowiedz #21 : Październik 14, 2011, 20:21:54 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Venus9
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #22 : Październik 15, 2011, 08:13:51 » |
|
No i doczekałam się upragnionego widoku 3 kwiatków Violki  tylko szkoda, że nie u siebie 
|
|
|
|
|
|
|
yantee
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #23 : Październik 16, 2011, 10:04:23 » |
|
Phalaenopsis pallens szykuje następny pączek do rozwinięcia. To już trzeci kwiat, który rozwinie. W połowie lata obiecałam sobie, że przesadzę ją do większej doniczki gdy okwitnie. Niestety, ta mała miniatura nie pozwala na to. Szkoda mi ją ruszać, gdy kwitnie, ale wiosną na pewno ją przeniosę do ciut większej doniczki   pozdrawiam Elżbieta
|
|
|
|
pozdrawiam Elżbieta Nie pozbędziesz się swoich demonów, dopóki nie pogodzisz się z tym, że wraz z nimi odfruną również anioły. (Sheldon Kopp)
|
|
|
maag
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #24 : Listopad 06, 2011, 18:22:01 » |
|
Moja bellina, po czterech latach, obdarzyła mnie ślicznym, pięknie pachnącym kwiatuszkiem  
|
|
|
|
Pozdrawiam Małgorzata
|
|
|
Venus9
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #25 : Listopad 06, 2011, 20:52:59 » |
|
Gratuluję Małgosiu pięknego kwiatuszka Belliny - dla takich chwil warto czekać, żeby ten uparciuszek pokazał kwiaty 
|
|
|
|
|
|
|
Aga Z
Nowicjusz
Łódź
|
 |
« Odpowiedz #26 : Listopad 06, 2011, 21:02:04 » |
|
Piękne kwiatuszki.  Byłam dzisiaj na wystawie w Palmiarni w Łodzi i napatrzyłam się na różne slicznotki. Coraz bardziej żałuję, że nie kupiłam sobie nic oprócz Mini Marka. A jeszcze teraz Wasze cudowne kwitnienia...
|
|
|
|
Pozdrawiam Aga
|
|
|
Filomena79
|
 |
« Odpowiedz #27 : Listopad 07, 2011, 16:31:10 » |
|
Cztery lata?? - Trochę Cię bellina przetrzymała, Maag. Ale w końcu się udało - kwiat jest uroczy 
|
|
|
|
|
|
|
dorotakol
Gaduła

Pozdrawiam Dorota!!!
|
 |
« Odpowiedz #28 : Listopad 27, 2011, 18:01:53 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Filomena79
|
 |
« Odpowiedz #29 : Listopad 28, 2011, 15:06:43 » |
|
Sukces, Dorotko! Dorodny okaz wyrósł Ci z sadzonki  Bywają różne odcienie kwiatów venosy, ale kolorystyka zawsze jest ciekawa. Będzie więcej kwiatów? 
|
|
|
|
|
|
|
|