tuberoza11
|
 |
« : Sierpnia 10, 2011, 20:58:49 » |
|
Czy ktoś wie jaka to odmiana? Byłabym wdzięczna. 
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
jacki
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpnia 10, 2011, 23:07:52 » |
|
Nie jest to Picea abies Inversa  tak mi się wydaje 
|
|
|
|
|
|
|
agabos
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpnia 11, 2011, 05:07:10 » |
|
Wydaje mi się,że to zwykły świerk tylko jakiś zdeformowany.
|
|
|
|
|
|
|
Madziara
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpnia 05, 2012, 20:21:47 » |
|
Wie ktos moze co to za roslina  . Wstawilam pod iglakami bo wyglada jak jakis iglak,choc nie ma typowo klujacych tych igielek.Sa duzo sztywniejsze niz liscie ale nie klujace  . 
|
|
|
|
|
|
|
|
Madziara
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpnia 08, 2012, 16:14:39 » |
|
Tez tak myslalam,ale chcialam potwierdzenia. Dziekuje teli 
|
|
|
|
|
|
|
nianka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpnia 08, 2012, 20:31:49 » |
|
Ja to bym się jeszcze zastanowiła czy to jest cis. A jakieś bliższe zdjęcie?
|
|
|
|
|
|
|
|
zosia-w
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #8 : Września 13, 2012, 12:58:39 » |
|
Kupiłam w Tesco na wyprzedaży za grosze takie coś bo mi się podobało i takie nietypowe. Pisze na doniczce tuja i tyle ale jaka to już nie mam pojęcia. Grzebałam trochę na necie ale nic sensownego nie znalazłam, może ktoś z Was wie czym to się je i jak hodować ?   Może ta tuja przetrzyma zimę w domu a wiosną wystawię ją na balkon i będzie ozdobą balkonu. Zresztą teraz też stoi na balkonie i jakoś się trzyma. Jestem całkowicie zielona jeżeli chodzi o te rośliny  Nie mam działki a mini ogródeczek zaczynam tworzyć na skrawku ziemi pod balkonem i wszystkiego się uczę od podstaw. W domu mam tylko kolekcję skrętników i z nimi też już się nie mieszczę  bo mieszkanko małe. Jak ktoś wie co to jest i co z tym zrobić to bardzo proszę o radę 
|
|
|
|
|
|
|
britvictango
|
 |
« Odpowiedz #9 : Września 13, 2012, 13:09:59 » |
|
To jest jakiś cyprys, może odmiana groszkowego? Wywal na dwór i się nie przejmuj.
|
|
|
|
"Żeby zdobyć wiedzę - trzeba się uczyć. Żeby zdobyć mądrość - trzeba obserwować" Marilin vos Savanti
Pozdrawiam, Leszek
|
|
|
Madziara
|
 |
« Odpowiedz #10 : Września 13, 2012, 13:14:05 » |
|
Zosiu to jest chyba Cyprysik groszkowy. Wydaje mi sie,ze jak go wniesiesz juz do domu to on sie rozhartuje i bedzie po ptokach.Posadz go tam gdzie ma byc i ewentualnie zabezpiecz na zime. To jest moje zdanie,moze jeszcze ktos ci pomoze Edit; Britvictango mnie wyprzedzil 
|
|
|
|
|
|
|
małgosia w
|
 |
« Odpowiedz #11 : Września 13, 2012, 14:16:15 » |
|
Odmiana ' Boulevard'
|
|
|
|
|
|
|
teli
Rezydent

mazowsze 6b
|
 |
« Odpowiedz #12 : Września 15, 2012, 12:12:34 » |
|
Jest bardzo piękny , ja jestem w nim zakochana , mój przezimował bez problemu pod korą , , co prawda jest w takim osłoniętym kąciku , ma już 2 latka  A tu , jak był malutki 
|
|
|
|
|
|
|
zosia-w
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #13 : Września 15, 2012, 19:51:08 » |
|
Dzięki wszystkim za identyfikację i rady  Posadzę na zewnątrz tak jak zamierzałam i na zimę zabezpieczę korą. Mam nadzieję, że przeżyje bo naprawdę fajny jest, taki nie typowy inny niż wszystkie tuje i cyprysiki teli Twój się bardzo ładnie rozrósł i wygląda pięknie  Może też mi się uda by tak wyglądał
|
|
|
|
|
|
|
bakcylla
Rezydent

Zachodniopomorskie - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwietnia 23, 2013, 22:40:47 » |
|
Nabyłam dziś w Caerfurze takie biedaki totalnie zasuszone po 1,49 zł za sztukę. Większość była już martwa. Te jeszcze żyły. Moczą się. Nie wiem czy przeżyją. Czy możecie mi pomóc w identyfikacji? Zdjęcia słabe bo robione przy sztucznym świetle. 
|
|
|
|
|
|
|
Madziara
|
 |
« Odpowiedz #15 : Kwietnia 24, 2013, 12:22:48 » |
|
Ta po prawej to tuja,w srodku i z lewej chyba cyprys  Zrob blizsze fotki,bo slabo widac z daleka  Moze tak zle nie bedzie,bo nawet ladnie wygladaja 
|
|
|
|
|
|
|
|