Petra
|
 |
« Odpowiedz #330 : Kwietnia 03, 2011, 18:11:14 » |
|
To są pozostałości po żerowaniu, to już tak zostanie, ja mam to samo u siebie, u mnie przędziorki strasznie sobie upodobały dendrobium chyomi, moje stoi teraz w szklanym wazonie z wodą co zwiększa im wilgotnośc, przędziorki nie lubią podwyższonej wilgotności i giną
|
|
|
|
|
|
|
Mirabella
Aktywny

Nigdy nie mów nigdy.. :)
|
 |
« Odpowiedz #331 : Kwietnia 03, 2011, 18:17:07 » |
|
A to tarczniki w wieku "nastolatka"  Kolejną fazę dorosłą usunęłam, na szczęście dorosłych było ze trzy sztuki.. Petra, ja w ubiegłym roku miałam podobny problem, ale żadnych robali nie zauważyłam, może to sprawa wilgotności? Profilaktycznie opryskałam co się dało.
|
|
|
|
Pozdrawiam. Agnieszka.
|
|
|
Petra
|
 |
« Odpowiedz #332 : Kwietnia 04, 2011, 11:08:10 » |
|
Moje plamki były inne, widać było takie malutkie nakłucia i było ich pełno ale tylko na spodzie listka
|
|
|
|
|
|
|
luki1993pies
Gaduła

Małopolska
|
 |
« Odpowiedz #333 : Kwietnia 06, 2011, 20:25:00 » |
|
|
|
|
|
Wszystko co zielone i się rusza jest piękne;];] Kwiaty domowe: część 1 część 2 Moje ogrodowe kwiaty część 1
|
|
|
Mirabella
Aktywny

Nigdy nie mów nigdy.. :)
|
 |
« Odpowiedz #334 : Kwietnia 06, 2011, 20:27:42 » |
|
Superanckie  Niech Ci się rozrasta jak perz  Teraz może i przekwita, ale jak deko o niego zadbasz to będzie kwitło na okrągło 
|
|
|
|
Pozdrawiam. Agnieszka.
|
|
|
luki1993pies
Gaduła

Małopolska
|
 |
« Odpowiedz #335 : Kwietnia 06, 2011, 20:29:57 » |
|
Dziękuje  To jest jedyna która miała dwie odnogi, ma jeszcze kawałki 3 odnóg które na pewno zostały obłamane przez sprzedawczynie... Ale i tak mi się podoba 
|
|
|
|
Wszystko co zielone i się rusza jest piękne;];] Kwiaty domowe: część 1 część 2 Moje ogrodowe kwiaty część 1
|
|
|
Al_Inka
Gaduła

Suwałki, strefa klimatyczna 5b
|
 |
« Odpowiedz #336 : Kwietnia 06, 2011, 21:19:59 » |
|
Łukasz, tez się nie mogłam dziś oprzeć  To był Kaufland, prawda? Szczególnie, że cały czas wystawiane były z ceną 35 zł. Po raz pierwszy trafiłam na przecenę, dawno ich nie było. Gdybym nie wzięła to plułabym sobie w brodę i żałowała  Ja szukałam takiego, u których było widać puszczający się pypeć nowego przyrostu. I pomimo, że na opakowaniu był napis Dend. nobile, to na pewno jest to hybryda typu nobile co mi wcale nie przeszkadza 
|
|
|
|
domowedziałka"Natura to zielone schronisko okaleczonych dusz." Anne Louise Stael-Holstein Pozdrawiam, Alina
|
|
|
luki1993pies
Gaduła

Małopolska
|
 |
« Odpowiedz #337 : Kwietnia 06, 2011, 21:25:39 » |
|
Tak to był Kaufland  Cena właśnie była 35zł, ale akurat była przecena za 9,99zł i ja wybrałem to które mi się wydawało że jest najzdrowsze. A wywnioskowałem to po tym że ma jeszcze pąki, twarde listki ładny grubiutki pęd i ma drugi o połowę młodszy pęd  Ma jeszcze 3 odrosty ale są ułamane. Było jedno jeszcze ładne ale to sobie pani sprzedawczyni odłożyła koło kasy i nie można było kupić  Były jeszcze inne roślinki na przecenie  Ale powiedziałem sobie że tylko jedne i koniec  A co to znaczy, że to jest hybryda?? Inny gatunek??
|
|
|
|
|
|
|
Al_Inka
Gaduła

Suwałki, strefa klimatyczna 5b
|
 |
« Odpowiedz #338 : Kwietnia 06, 2011, 21:33:43 » |
|
Hybryda, to krzyżówka kilku rodzajów Dendrobium. Bardzo często czytam tę stronę i jestem zafascynowana zbiorami tej osoby. Poczytaj o naszym zakupie.
|
|
|
|
domowedziałka"Natura to zielone schronisko okaleczonych dusz." Anne Louise Stael-Holstein Pozdrawiam, Alina
|
|
|
luki1993pies
Gaduła

Małopolska
|
 |
« Odpowiedz #339 : Kwietnia 06, 2011, 22:03:36 » |
|
O dziękuje za info 
|
|
|
|
|
|
|
luki1993pies
Gaduła

Małopolska
|
 |
« Odpowiedz #340 : Kwietnia 06, 2011, 22:35:04 » |
|
Muszę przyznać, że bardzo ciekawa strona i wiele informacji przydatnych w uprawie tej roślinki  Dziękuję za linka do stronki 
|
|
|
|
|
|
|
britvictango
|
 |
« Odpowiedz #341 : Kwietnia 07, 2011, 18:44:28 » |
|
A u mnie przeceniać nie chcą, nadal wisi straszna cena 35,99
|
|
|
|
"Żeby zdobyć wiedzę - trzeba się uczyć. Żeby zdobyć mądrość - trzeba obserwować" Marilin vos Savanti
Pozdrawiam, Leszek
|
|
|
|
|