Zdjęcia z sezonu z i m a 2010 r.

Wszystkie zdjęcia kaczek krzyżówek ...wykonała w zimowej scenerii....
Lisa Zdjęcia z sezonu l a t o 2010 r. 
Kolejna parka kaczej krzyżówek zawitała ponownie na stawek u naszej Lidzi ...zdjęcie wykonała :
Lila2006 
Ależ się tego ptactwa tu nazbierało....zdjęcie wykonała ...:
Lisa 
Dumna mamuśka z kaczątkami bacznie obserwuje jak się maluszki zachowują ...-zdjęcie wykonała :
Malena100 
Kaczątka zawsze coś ciekawego w pobliżu trzcin znajdą, do jedzenie lub zabawy ...- zdjęcie wykonała:
Malela100

A teraz Pani Kakuchna Krzyżówka, zademonstruję w trzech ujęciach artystyczny balet na wodzie....

Jeżeli twierdzicie, że kaczuszki maja niezgrabne , krótkie nóżki to popatrzcie na ten balet...

Dziękujemy za piękny pokaz - zdjęcia wykonała w okolicy Giżycka na Mazurach...
- Merghen 
A oto samczyk kaczki krzyżówki pozuje do swojego portretu....- zdjęcie wykonała:
Merghen 
Ten zielonkawo - szmaragdowy kolor głowy tego samczyka wprost powala...- zdjęcie wykonała:
Merghen 
Jak tu się dziwić takiemu samczykowi, jak ujrzy kiedyś w szuwarach takie piękno...- zdjęcie wykonała:
Merghen 
A później, to już to poleci nie wiadomo kiedy i jak, żoneczka, pisklęta, ot cała rodzinka...- zdjęcie wykonała:
Merghen 
Dbałość o wygląd oraz nienagannie namaszczone piórka zostały wpojone od pisklęcia...- zdjęcie wykonała:
Merghen 
Niech mi ktoś z was powie, że nie można stać na wodzie....- zdjęcie wykonała:
Ursbak 
Ależ moje złotko, no nie bądź znowu dzisiaj aż taka niedostępna....- zdjęcie wykonała:
Ursbak 
Para krzyżówek, najprawdopodobniej w locie godowym...- zdjęcie wykonała w okolicy Białowieży:
Merghen 
Cieplutko, słoneczko grzeje, brzuszki pełne co widać...- zdjęcie wykonała:
Ursbak 
Ależ ta niedobra mamunia daje " popalić " swoim kakuchnom.. - zdjęcie wykonała :
Tellerka 
Z dnia na dzień więcej kaczuszek, trzeba się bardzo dokładnie wykąpać... - zdjęcie wykonała :
Tellerka Zdjęcia z sezonu 2009 r. 
Jak zawsze muszę być ...na pierwszym planie ( ...a widzicie mojego mężusia tam w tyle...?) ...- zdjęcie samiczki Kaczki Krzyżówki wykonała
Lila2006 
Jak zawsze ...Ona wszędzie musi być pierwsza i na pierwszym planie ...kwa..kwa... - zdjęcie samczyka Kaczki Krzyżówki wykonała
Lila2006