Lila2006
Rezydent

Kujawsko-pomorskie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #180 : Czerwca 04, 2009, 21:11:08 » |
|
To chodzi o wielkość. * GABARYT A to przesyłki o wymiarach: MINIMUM - wymiary strony adresowej nie mogą być mniejsze niż 90 x 140 mm, MAKSIMUM - żaden z wymiarów nie może przekroczyć: wysokość 20 mm, długość 325 mm, szerokość 230 mm. * GABARYT B to przesyłki o wymiarach: MINIMUM - jeśli choć jeden z wymiarów przekracza wysokość grubość 20 mm lub długość 325 mm, lub szerokość 230 mm, MAKSIMUM - suma długości, szerokości i wysokości (grubości) 900 mm, przy czym największy z tych wymiarów (długość) nie może przekroczyć 600 mm.
|
|
|
|
Pozdrawiam Lidka
|
|
|
czarodziejka
|
 |
« Odpowiedz #181 : Czerwca 04, 2009, 21:23:31 » |
|
Kurcze ja trochę listków dostałam ale żaden nie był uszkodzony przez pocztę  Fajnie mi jedna wróżka zapakowała listeczki-w opakowanie po kasecie  Listki były nie naruszone 
|
|
|
|
|
|
|
malena100
Rezydent

Irlandia Płn, klimat umiarkowany wilgotny morski
|
 |
« Odpowiedz #182 : Czerwca 04, 2009, 21:27:46 » |
|
Dobry pomysł z tą kasetą! Tylko gdzie ja teraz takie opakowania dostanę??? 
|
|
|
|
I’m a tall green plant sitting in the sun, absorbing nutrients and having fun! You may think it’s boring, you may think it’s lame, but I’m a plant and that’s my name!
|
|
|
czarodziejka
|
 |
« Odpowiedz #183 : Czerwca 04, 2009, 21:29:49 » |
|
Przeszukaj piwnice  Dostawałam tez w pudelkach od herbaty,leków i tez nie narzekałam bo listki idealnie doszły cale:)
|
|
|
|
|
|
|
Kelosak
Aktywny

Wielkopolska -strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #184 : Czerwca 05, 2009, 06:55:36 » |
|
W poście 64 pytałam co zrobić z listkami,które miały maleńkie korzonki i jeszcze mniejsze listeczki. Zastosowałam się do Waszych rad i....listki już podrosły w doniczce. Prawdziwy pierwszy mój fiołkowy sukces na polu rozmnażania. Jak się cieszę. Dziękuję za cenne rady.
|
|
|
|
Kaśka
|
|
|
malena100
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #185 : Czerwca 05, 2009, 08:12:16 » |
|
Kasiu - gratuluję i zazdroszczę - mój pierwszy ukorzeniony listek ciągle siedzi w ziemi... 
|
|
|
|
I’m a tall green plant sitting in the sun, absorbing nutrients and having fun! You may think it’s boring, you may think it’s lame, but I’m a plant and that’s my name!
|
|
|
Phoolan
Aktywny

Phoolan znaczy kwiat... na imię mi Anna
|
 |
« Odpowiedz #186 : Czerwca 05, 2009, 08:34:01 » |
|
Moje bardzo ruszyły w ostatnim czasie, nawet wsadzone do ziemi 3 tygodnie temu mają małe listeczki, dogoniły niektóre wsadzone jesienią  te, które się ociągały. Warunkiem jest płytkie wsadzenie do ziemi i mała doniczka np. 6cm.
|
|
|
|
|
|
|
Wwwiola
|
 |
« Odpowiedz #187 : Czerwca 05, 2009, 09:45:11 » |
|
Co do przesyłek to z tego co obserwuję, najlepsze są opakowania po lodach, albo maśle, w kopercie bąbelkowej. Opakowanie po lodach to np algidy jest w sumie nie do zmielenia przez pocztę, zakładając normalne sytuacje  , karton nie zawsze zabezpiecza, tym bardziej, że są różne wytrzymałości kartonów, a wytrzymałość się zmniejsza poprzez np wilgotność powietrza, zawartości przesyłki też  . Dodam tylko, że te lody są pyszne 
|
|
|
|
|
|
|
Ariadna
|
 |
« Odpowiedz #188 : Czerwca 05, 2009, 09:59:37 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
malena100
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #189 : Czerwca 05, 2009, 10:02:02 » |
|
Zjesz, Ariadno, zjesz...Jeśli możesz w jednym zamówieniu ponad tysiąc listków nam załatwić - to co to dla Ciebie 40 litrów lodów? Ty wszystko możesz! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malena100
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #192 : Czerwca 05, 2009, 10:34:27 » |
|
Aha - znowu Docentusa wina... 
|
|
|
|
|
|
|
Ariadna
|
 |
« Odpowiedz #193 : Czerwca 05, 2009, 10:37:09 » |
|
zamówienia niektórych dziewczyn Tym razem jest to ewidentnie nie jego wina 
|
|
|
|
|
|
|
|
malena100
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #195 : Czerwca 05, 2009, 10:41:34 » |
|
Tym razem jest to ewidentnie nie jego wina  Jego, Jego - pewnie jakaś Jego koleżanka z forum tyle zamówiła!  Post dołączony: [time]Fri Jun 5 10:42:42 2009[/time]
Oj, Wiolka, żeby nam nasz Ariadnuś tych listków przez przypadek z ogórkami nie zjadł... 
|
|
|
|
|
|
|
Docentus
|
 |
« Odpowiedz #196 : Czerwca 05, 2009, 18:32:15 » |
|
Aha - znowu Docentusa wina...  Ale ja się mogę podłożyć że to moja wina i pomóc te lody jeść 
|
|
|
|
|
|
|
malena100
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #197 : Czerwca 05, 2009, 18:34:03 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariadna
|
 |
« Odpowiedz #198 : Czerwca 05, 2009, 18:35:47 » |
|
Ale ja się mogę podłożyć że to moja wina i pomóc te lody jeść  Dobra Docentus - kupujesz 40 lodów 
|
|
|
|
|
|
|
malena100
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #199 : Czerwca 05, 2009, 18:36:43 » |
|
No to się, chłopie, wpakowałeś... 
|
|
|
|
|
|
|
Docentus
|
 |
« Odpowiedz #200 : Czerwca 05, 2009, 18:42:44 » |
|
Dobra Docentus - kupujesz 40 lodów  Hmmm - czy lody Carte D'Or "Tera-Misiu" (po zjedzeniu każdy się zaczyna robić trochę misiu  ) mają dobre do wysyłki pudełka? 
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariadna
|
 |
« Odpowiedz #202 : Czerwca 05, 2009, 18:56:31 » |
|
Anetko, impreza ma być lodowo-kawowa! Kawę i lody funduję Docentuś Zbiórka u mnie po zjedzeniu każdy się zaczyna robić trochę misiu To jakim będziesz po zjedzeniu 40 lodów? Rozrabiać będziesz czy nie? Może lepiej kup coś bez "misiu" albo rezygnujemy z imprezy i będziesz jeść sam
|
|
|
|
|
|
|
|
bajadera
Aktywny

Łódź
|
 |
« Odpowiedz #204 : Czerwca 05, 2009, 19:14:53 » |
|
Szkoda, że tak daleko mieszkam, bo chętnie bym się na te lody i kawę załapała .......
|
|
|
|
Małgorzata
|
|
|
malena100
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #205 : Czerwca 05, 2009, 19:25:06 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|